Hoppa till huvudinnehåll

Låt AI Swedens Young Talents påskynda din AI-resa

måndag, september 25, 2023

I augusti startade AI Sweden's Young Talent program 2023/2024 med full kraft. De 14 deltagarna är nu en månad in i sin utbildning hos AI Sweden. I januari är de redo att påbörja projektarbete hos AI Sweden's partners. Om din organisation behöver deras kompetens, kontakta oss!

Group picture of all the Young Talents of 2023/2024

För att locka topptalanger till Sverige och utveckla vår potential kommer mångfald och en dynamisk arbetsmiljö att vara högsta prioritet. AI Sweden vill erbjuda möjligheter för talangfulla individer baserat på potential, inte enbart erfarenhet, i motsats till traditionella strukturer.

Deltagarna kommer att erbjudas kurser hos AI Sweden under hösten, samtidigt som de deltar i våra olika projekt och får ytterligare utbildning från AI Sweden's team. Studierna kommer att inkludera djupinlärning, naturlig språkbehandling, distribuerad maskininlärning och autonoma system.

Under våren 2023 kommer deltagarna att vara tillgängliga att arbeta 50-100% med en av AI Sweden's partners.

Så, vad kan värdorganisationer som erbjuder Young Talents en praktik förvänta sig? Under första halvåret 2023 arbetade Young Talents Elis Grahn, Herman Hallonqvist och Markus Kamsties på Räddningstjänsten Storgöteborg, Statistiska centralbyrån (SCB), och Epiroc medan två andra deltagare, Hlib Turuta och Pavlo Ovchynnykov, genomförde sina praktiker hos Combitech och Nationellt forensiskt centrum(NFC).

"Talangerna vi hade inom brandkåren hjälpte oss att förstå vad AI är och vad det inte är, vad vi behöver utveckla innan vi kan använda tekniken, och hur viktigt det är att noga överväga vad du vill använda den till. Detta var ett snabbt sätt för oss att lära oss," säger Tove Nyth, Räddningstjänsten Storgöteborg.

I maj 2022, Stefan Wranne, mjukvaruutvecklare på Zenseact, sammanfattade 5 månader med deltagarna från den första Young Talents-kullen på ett mycket positvt sätt:

"De har presterat långt över förväntningarna och har visat stort intresse för att förstå utmaningen som står inför dem. Det arbete de har utfört har varit av högt värde för Zenseact, eftersom det hjälper oss att effektivisera vår utvärderings- och funktionsförbättringsprocess," sa han vid den tiden.

"Jag har själv bevittnat det otroliga värde som AI Sweden's Young Talents ger till våra partnerorganisationer. Dessa unga nyutexaminerade, beväpnade med AI-kompetens och nya perspektiv, har överträffat förväntningarna om och om igen. Att omfamna mångfald och potential över erfarenhet visar sig vara en spelväxlare inom AI-världen, och vi ser fram emot att fortsätta expandera detta program nationellt för att dra nytta av talangpoolen av tekniska gymnasieelever i hela Sverige," säger Sofia Hedén, Head of Talent Programs.

Ta kontakt

Är du beredd att ta steget och integrera våra AI-talanger i din organisation? Eller är du redan en partner som arbetar med rekrytering, utbildning och attraktion av AI-talanger, och vill vara en del av AI Sweden's team som hanterar detta behov?

Ta kontakt med Sofia Hedén och läs mer om Young Talent-programmet.

Sofia Hedén
Sofia Hedén
Head of Talent Programs
+46 (0)72-174 91 00
Young Talent Program
Young Talent är ett program för nyligen utexaminerade gymnasiestudenter med intresse för AI. De...