Hoppa till huvudinnehåll

Accelererar användningen av AI i Sverige

AI Sweden i Almedalen

En dedikerad AI-scen där deltagarna mötte de vassaste hjärnorna & de modigaste ledarna i diskussioner kring avgörande framtidsfrågor för Sverige & det allra senaste inom AI.

Se alla inspelningar

Starta din AI-resa

I den här kostnadsfria onlineutbildningen kommer du att lära dig några grundläggande aspekter av AI.

Om kursen

GPT-SW3

Den första storskaliga generativa språkmodellen på svenska är nu tillgänglig.

Läs mer

AI Sweden är det svenska nationella centret för tillämpad artificiell intelligens.

Vårt uppdrag är att accelerera användningen av AI till förmån för vårt samhälle, vår konkurrenskraft och för alla som bor i Sverige. Vi har en bred finansiering, är inte vinstdrivande, och samarbetar med våra över 130 partners från både privat och offentlig sektor samt akademi.

130+ PARTNERS

från både privat och offentlig sektor, samt akademi.

200+ MSEK INVESTERING

under 2023, inklusive icke-kontantbidrag från partners.

94% ÖKNING

av AI-mognadsnivå enligt undersökning hos AI Swedens partners från 2023.

12 KONTOR

i Sverige, från Luleå till Lund, och ett i Kanada.

A photo montage background image of earth seen from space with an image of Chiara Ceccobello, project manager AI Sweden Space in the foreground. Text 'Our first AI model in space'

AI Sweden lanserar modeller i rymden

AI Sweden har tillsammans med partners tagit ett banbrytande steg inom AI för rymden: För första gången är modeller som utvecklats i Swedish Space Data Lab nu i omloppsbana runt jorden.
A collage animated gif with text 'Unity Health Toronto visits Sweden'

Kunskapsdelning mellan Kanada och Sverige stärker vårdens användning av AI

Ha en tydlig bild av hur AI ska skapa värde. Planera för driftsättning redan på prototypstadiet. Jobba nära verksamheten i utvecklingsarbetet. Det har varit några av framgångsfaktorerna för Unity Health Torontos lyckade implementeringar av AI på sina sjukhus. I en serie webbinarier har Muhammad Mamdani, vice president, Data Science och Advanced Analytics på Unity Health Toronto, och hans kollegor under våren delat med sig av sina erfarenheter till svenska regioner. Och nyligen besökte en delegation från Kanada Sverige för att hämta med svenska erfarenheter hem: – Jag tror att det finns enorm...

Utvald läsning

AI Sweden podcast!

Träffa några av Sveriges främsta experter inom AI och lyssna på vad de tror att du som ledare och chef behöver veta om artificiell intelligens. Programledare är AI Swedens Peter Kurzwelly och Anders Thoresson.

To play this Spotify content, you need to "Allow all" cookies.

Adjust your settings

My AI

Säg hej till en personlig plattform, ett 'LinkedIn för AI', dedikerad till AI-communityt och branschen med över 10 000 medlemmar.

A picture of a laptop with the website My AI showing
 

Prenumerera på AI Swedens YouTube-kanal

Håll dig uppdaterad och inspirerad med AI Sweden på YouTube! Se våra senaste events, livesändningar, utbildningar, projektuppdateringar och exempel på konkret, framgångsrik användning av AI.

Event

- Online -
A woman speaking in front of a group of people sitting around a table

Infoträff: AI-utbildning för sociala entreprenörer

Vill du lära dig hur AI kan förbättra din verksamhet? Med start till hösten kommer AI Sweden i samarbete med MinnaLearn, Google.org och INCO erbjuda den kursen AI för sociala entreprenörer.
AI Sweden
Göteborg
People sitting around a table listening to a presentation

AI Labs - Sharing is Caring

AI Labs - Sharing is Caring is a recurring Partner Experience Sharing and Learning opportunity, where Data Factory infrastructure users can meet and exchange experiences and learnings!
Helsingborg Arena, Helsingborg
Bild för Impact Innovation Summit.

Impact Innovation Summit (på engelska)

Impact Innovation Summit är för dig som skapar livet, städerna och världen vi strävar efter. Att...
Mer info kommer.
Linköping
Abstract image

AI för styrelse och VD: Så utvecklar du ditt företag med AI

Välkommen till en exklusiv VD-träff för östgötska företag och organisationer där du får lära dig mer om möjligheterna med AI.
Microsoft
Stockholm
Three people standing infront of a white board

AI-hackaton 2.0

Nu är det dags att ta nästa steg för att stärka vår välfärd genom att anordna ett nationellt AI-hackaton för offentlig sektor. Dagens tema är "Från idé till produktion på 3 månader".
Brygghuset
Stockholm
An abstract image of a brain and neurons

Konferens: AI4Energy

Välkommen till energikonferensen AI4Energy som fokuserar på hur AI kan användas för att möta framtidens utmaningar i energisektorn.

Prenumerera på AI Swedens nyhetsbrev

Fyll i formuläret för att få vårt månatliga nyhetsbrev med uppdateringar, inbjudningar och det senaste från det svenska AI-ekosystemet.