Hoppa till huvudinnehåll

Accelererar användningen av AI i Sverige

En AI-strategi för Sverige

För att accelerera användningen av artificiell intelligens har AI Sweden nu tagit fram en AI-strategi för Sverige.

Till strategin

Impact report 2023

Sammanställning av höjdpunkter och statistik från det gångna året för att visa effekterna av våra gemensamma initiativ.

Till rapporten

GPT-SW3

Den första storskaliga generativa språkmodellen på svenska är nu tillgänglig.

Läs mer

AI Sweden är det svenska nationella centret för tillämpad artificiell intelligens.

Vårt uppdrag är att accelerera användningen av AI till förmån för vårt samhälle, vår konkurrenskraft och för alla som bor i Sverige. Vi har en bred finansiering, är inte vinstdrivande, och samarbetar med våra över 120 partners från både privat och offentlig sektor samt akademi.

120+ PARTNERS

från både privat och offentlig sektor, samt akademi.

200+ MSEK INVESTERING

under 2023, inklusive icke-kontantbidrag från partners.

94% ÖKNING

av AI-mognadsnivå enligt undersökning hos AI Swedens partners från 2023.

12 KONTOR

i Sverige, från Luleå till Lund, och ett i Kanada.

Partner logo wall

AI Swedens partnernätverk fortsätter växa

Vi välkomnar Swedac, Trafikverket, InooLabs intric och Manomotion som nya partners till AI Sverige. Partnernätverket fortsätter växa med en mångfald av organisationer från akademi, offentlig sektor och industri.

Programmet Eye for AI är tillbaka!

Talangprogrammet, Eye for AI - Graduate Program for Future Leaders in AI, är tillbaka med nya deltagare! Nu välkomnar vi fyra nya deltgare, både nationella och internationella, som kommer att samarbeta med Region Skåne och Linnéuniversitetet. “I transformationen från en linjär/analog organisation till en data- och ai-driven verksamhet är det av största viktigt att få input från utifrån av senaste snitt.” säger Professor Stefan Jovinge MD PhD, Forskning- och undervisningschef på Skånes universitetssjukhus.

Kom igång

Get started with AI

Starta din AI-resa (onlinekurs)

Välkommen till utbildningen Starta din AI-resa! I den här kostnadsfria utbildningen kommer du lära dig några grundläggande och viktiga aspekter av artificiell intelligens (AI). En bra start på din...

Dyk djupare

AI Vision

AI-vision

AI Sweden och våra partners Centiro, Region Gävleborg, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Skatteverket, Västra Götalandsregionen, Zenseact och Östgötatrafiken har utvecklat ett white paper om AI...

För beslutsfattare

AI for executives

AI för ledare

Ta kontroll över den strategiska AI-resan i din organisation i dag! AI for Executives är ett sex dagars program för ledare, högre chefer, som har tagits fram av uppdragsutbildningsverksamheterna vid...

Skapa kontakter

Säg hej till en personlig plattform, ett 'LinkedIn för AI', dedikerad till AI-communityt och branschen med över 10 000 medlemmar.

A picture of a laptop with the website My AI showing
 

Missa inte AI Sweden podcast!

Träffa några av Sveriges främsta experter inom AI och lyssna på vad de tror att du som ledare och chef behöver veta om artificiell intelligens. Programledare är AI Swedens Peter Kurzwelly och Anders Thoresson.

To play this Spotify content, you need to "Allow all" cookies.

Adjust your settings

Prenumerera på AI Swedens YouTube-kanal

Håll dig uppdaterad och inspirerad med AI Sweden på YouTube! Se våra senaste events, livesändningar, utbildningar, projektuppdateringar och exempel på konkret, framgångsrik användning av AI.

Utvald läsning