Hoppa till huvudinnehåll

Master Thesis Program

AI Swedens master thesis-program bjuder in studenter att sitta på AI Swedens kontor, använda våra resurser och få stöd från data scientists och andra anställda. I tidigare årskullar har vi välkomnat studenter som skriver sina examensarbeten med partners som Centiro, RISE, Zenseact, SLU, Recorded Future, Volvo Cars och AstraZeneca, samt med AI Sweden. Det är en fantastisk möjlighet för organisationer att samarbeta med den framtida arbetskraften.

Observera: Ansökningsperioden är avslutad och programmet är igång.

Two women sitting in front of a computer

Genom att dra nytta av värdefulla insikter som delas av studenter och rik erfarenhet från tidigare programcykler, syftar vi till att ge stöd till den nya studentkullen i vissa av de uppgifter som är kända för att ofta bli förbisedda. Vi bjuder in studenterna till en serie workshops (en gång i månaden från februari till april) för att hjälpa dem att utveckla sina mjuka färdigheter, såsom att hålla ett anförande och skriva en magisteruppsats. De kommer att välkomnas in i våra kontor under perioden för deras examensarbete och vi kommer att erbjuda ett lugnt utrymme, tillgång till vår infrastruktur och tekniskt stöd, för att inte tala om en vänlig miljö.

Är din organisation intresserad av att få värde och nya perspektiv från magisterstudenter vid några av de bästa universiteten i Sverige?

Hur man deltar (som handledare)

Intresse registrerades genom att skicka ett e-postmeddelande med en beskrivning av föreslagna ämne för en eller flera magisteruppsatser till sofia.heden@ai.se och chiara.ceccobello@ai.se och posta det på My.AI under Resources/Master Thesis Proposals. Observera: Ansökningsperioden är avslutad och programmet är igång.

Beskrivningen skulle inkludera:

  • Projektets namn
  • Kort beskrivning av ämnet
  • Din organisation
  • Din kontaktperson och e-postadress
  • Föredragen studentbakgrund
  • ​Föredragen plats

Examensarbetet påbörjades i januari 2024. Vi  hjälpte att sprida ordet och rekrytera de bästa studenterna till varje projekt.

Vad kan partners förvänta sig?
Student-industri-samarbeten är ömsesidigt fördelaktiga. De skapar möjligheter att dela nya insikter och synpunkter samtidigt som de bygger kompetens och expertis på båda sidor.

Dra nytta av kunskapen från magisterstudenter för att lösa aktuella problem eller gräva djupare i befintliga uppgifter. Öka attraktiviteten för framtida anställda genom att delta i dessa samarbeten. Möjlighet att rekrytera studenter direkt innan de tar examen.

Hur man deltar (som student)
De som redan hade ett AI-relaterat examensarbete, kunde uttrycka sitt intresse att delta i programmet genom att skicka in en ansökan. Ansökningsperioden är avslutad och programmet är igång

Vad kan kandidater förvänta sig?

  • Värdefull erfarenhet av att arbeta med verkliga projekt och tillämpa teoretiska kunskaper.
  • Ett community där du kan dra nytta av varandras erfarenheter och utmaningar i olika organisationer och sektorer.
  • Delta i exklusiva evenemang, föreläsningar och andra aktiviteter.
  • Arbeta med de bästa inom fältet över hela Sverige.

Om programmet
Studenter som går med i programmet arbetar med de ämnen som är viktigast för partners och sitter på en av våra platser. De drar nytta av evenemang och seminarier från AI Sverige-experter under våren med fokus på att utveckla sina mjuka färdigheter och ger extra stöd för vanliga problem, såsom skrivprocessen och att definiera och hålla sig till forskningsfrågan som de vill adressera i sitt examensarbete. Sist men inte minst har de tillgång till Data FactoryEdge Learning Lab och DGX A100, och andra resurser. 

Se exempel på tidigare studentämnen på My AI

Våren 2022 välkomnade kullen studenter från Chalmers och SLU, samt partners som Zenseact, SLU, Unibap, Volvo och AstraZeneca. Några av avhandlingarna tog upp utmaningar och skapade större medvetenhet inom ämnen som cybersäkerhet, både hos partners och AI Sverige.

"Det här är ett bra exempel på en lågrisk, lågansträngningsinitiativ, där organisationer kan utforska och utveckla nya områden." - Kim Henriksson, Project Manager at AI Sweden’s Edge Lab

För mer information, kontakta

Sofia Hedén
Sofia Hedén
Head of Talent Programs
+46 (0)72-174 91 00