Hoppa till huvudinnehåll

En AI-strategi för Sverige

Den 20 mars 2024 presenterade AI Sweden en AI-strategi för Sverige. En AI-strategi för Sverige ska ses som en grundläggande analys och ett strategiskt fundament för beslutsfattare i alla sektorer.

Målet är att katalysera åtgärder från ledare i regeringen, politiska partier, företag, offentlig sektor och akademi. Det är vid ett brett kollektivt agerande som strategin blir som mest värdefull och Sverige skapar bäst förutsättningar att använda AI på ett signifikant och värdeskapande sätt.

Lyssna på vår podcast:

Se pressträffen från den 20 mars 2024:

Hur strategin kan formuleras som konkreta investeringar och planer kommer att variera, beror vilken roll i ekosystemet organisationen har, i vilken sektor man är verksam i, hur långt man redan kommit i arbetet med AI och andra grundläggande förutsättningar. Strategin blir därmed också ett värdefullt verktyg för AI Swedens eget arbete framåt.

Är du intresserad av det senaste om strategin?

Pressbevakning: Höjdpunkter från lanseringen

AI Sweden bistår gärna politiker, politiska partier, departement, myndigheter och andra ledare och beslutsfattare i alla sektorer i deras ambition att förstå och agera utifrån strategin. Har du frågor om strategin eller vill arbeta med den i din organisation? Kontakta:

A picture of Mikael Ljungblom
Mikael Ljungblom
Director of Public Policy & International Relations
+46 (0)70-799 68 63
Picture of Martin Svensson, Co-Director Operations
Martin Svensson
Managing Director
+46 (0)73-025 52 99