Hoppa till huvudinnehåll

Om AI Sweden

AI Sweden är det nationella centret för tillämpad AI och samlar mer än 120 partners från offentlig och privat sektor samt akademi. AI Sweden finansieras av den svenska staten och våra partners, både offentliga och privata. Tillsammans investerar vi i att generera verktyg och resurser för att accelerera användningen av AI för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och förbättra livet för alla som bor i Sverige.

För att uppnå detta driver vi projekt av nationellt intresse tillsammans med våra partners inom områden så som informationdriven vård, decentraliserad AI, edge learning och språkmodeller för det svenska språket. Dessutom bygger vi talangprogram och kurser samt resurser för att driva organisatorisk förändring. Genom att använda AI Swedens Data Factory kan våra partners få tillgång till och dela data, samt dra nytta av beräkningskraft och lagringskapacitet för sina AI-projekt.

AI Swedens nätverk fungerar som en katalysator för organisationer som har ambitionen att generera hållbart värde med hjälp av AI. Som partner till AI Sweden är du del av att bygga ett robust och mycket attraktivt svenskt AI-ekosystem som driver organisationer att använda AI för att lösa centrala samhälls- och affärsutmaningar.

AI Sweden finansieras av Vinnova samt av partners. Vi är cirka 70 anställda och har kontor i Stockholm, Göteborg, Lund, Örebro, Eskilstuna, Luleå och Linköping samt i Montreal, Kanada.

Impact report 2022

Impact report 2022

AI Sweden har publicerat sin första Impact report för att visa vilken effekt våra gemensamma initiativ tillsammans med partner har haft under 2022.
Image of a computer screen with press releases

Press och media

Pressmeddelanden från AI Sweden och galleri med högupplösta logotyper och pressbilder. För press- och medierelaterade frågor, kontakta Mikael Ljungblom.