Hoppa till huvudinnehåll

Skapa värde med AI

two women in a meeting room viewing laptop screen

Vi står i början av en transformerande förändring, där artificiell intelligens snart kommer att användas i hela samhället. Beslutsfattare inom både offentlig och privat sektor har ett ansvar att förstå AI så att tekniken kan användas för att bygga ett starkare välfärdssystem och stärka Sveriges konkurrenskraft.

AI är en mycket kraftfull teknologi som kommer att kunna hjälpa oss att optimera och göra vardagliga uppgifter mycket effektivare. Men det innebär också helt nya möjligheter och chanser att skapa värde för svenska företag och offentlig sektor. Som ett första steg, och oavsett vilken sektor vi pratar om, har alla beslutsfattare ett ansvar att bygga kunskap kring potentialen med AI och ta steg för att använda det strategiskt.

Vill du bli del av vårt partnernätverk? Hör av dig för att ansöka om att bli partner

Övriga frågor? Kontakta oss på info@ai.se.

The webpage 'An AI strategy for Sweden' displayed on a laptop and a mobile device
 

En AI-strategi för Sverige

Sverige behöver maximera värdet av att använda artificiell intelligens. För att accelerera den utvecklingen har AI Sweden nu tagit fram en AI-strategi för Sverige.

Sätt att komma igång

Vi har många användbara resurser och tips för lärande och kompetensutveckling. Om din organisation redan är en partner till AI Sweden, kontakta oss för att ta nästa steg på din AI-resa! Inte partner ännu? Utforska fler möjligheter nedan.

Vill du använda AI i din organisation?

Att börja använda AI kräver ledarskap. Detta är fokus för AI Swedens AI Adoption-team.

Intresserad av att bli partner?

AI Sweden har över 120 partners inom både offentlig och privat sektor samt inom akademin och forskningsinstitut. Bli en av oss!

Bli en del av AI-gemenskapen!

My AI är en personlig plattform, som ett "LinkedIn för AI", byggd för det svenska AI-ekosystemet och med massor av inspirerande use cases.

Fortsätt utforska: