Hoppa till huvudinnehåll

Hi AI - en introduktionskurs för ukrainare

AI Sweden och Ni-XNordic annordnar tillsammans en AI-utbildning för de som påverkas av kriget i Ukraina och söker nya möjligheter och professionell utveckling.

Hi AI - en introduktionskurs för ukrainare är en onlinekurs med målet att förse ukrainska studenter som avslutar gymnasiet eller börjar på universitetet med AI och ML-färdigheter och ge en mångsidig syn på framtida möjligheter inom AI och IT.

Kursen är en blandning av föreläsningar och självstudier och kan följas på distans. Deltagare deltar i kursen utan kostnad och förutom att erbjuda en utbildning kommer kursen att erbjuda ytterligare nätverksmöjligheter. Tanken är att det ska vara möjligt att kombinera kursen med arbete eller andra studier. Kursen kommer att hållas på engelska men med ukrainska mentorer som extra stöd.

Vem kan ansöka?
Målgruppen är personer som nyligen tagit studenten. Hi AI bygger på Young Talent Program och kommer att pågå i 5-7 veckor. Det finns inga strikta krav för att ansöka, men eftersom kursen kommer att dyka direkt in i AI-ämnen är det föredraget att deltagarna har en hyfsad kunskap i matematik eller algoritmiskt tänkande. En grundläggande förståelse för programmering kommer också att vara till hjälp, särskilt erfarenhet med Python. Det kommer dock att finnas en del material för att hjälpa deltagarna att komma ikapp med dessa ämnen innan kursen börjar, så deltagarna kommer att ha möjlighet att förbereda sig i förväg.

Hi, AI - en introduktionskurs för ukrainare är en pilotkurs som körs 2023.

 

 

För mer information, kontakta

Niclas Fock
Niclas Fock
Senior Advisor
+46 (0)72-224 22 84