Hoppa till huvudinnehåll

AI Sweden × Unity Health Toronto

AI har blivit en avgörande teknik inom hälso- och sjukvården, vilket inte minst har visat sig på Unity Health Torontos sjukhus i Kanada. Ett exempel är att mer än 20 procent färre patienter dör på enheter som använder en AI-övervakningsmodell som har utvecklats vid vårdnätverket baserat på forskning som har skickats in för publicering.

Blurred images of hospital staff wearing blue and green scrubs, rushing in the corridor

Staff pictured during a busy day in the St. Michael’s Hospital Emergency Department. 

(Photo credit: Eduardo Lima)

Samarbetet mellan Unity Health Toronto och AI Sweden lovar att föra dessa viktiga kanadensiska insikter till det svenska hälso- och sjukvårdssystemet.

Unity Health Toronto är en sjukvårdsorganisation med tre sjukhus i Toronto. Tjänsterna sträcker sig från primärvård till akutvård, postakut vård, rehabilitering, palliativ vård och långtidsvård. Organisationen samarbetar med sina partners för att främja excellens inom hälsovård genom utbildning och forskning.

Lyssna på avsnittet där vi pratar om tillämpad AI inom sjukvården med Dr. Muhammad Mamdani, Vice President of Data Science and Advanced Analytics på Unity Health Toronto:

Muhammad Mamdani, vice president för Data Science and Advanced Analytics på Unity Health Toronto, ser gemensamma mål som en solid grund:

Unity Health Toronto och AI Sweden delar det gemensamma målet att påskynda införandet av AI för att gynna samhället. Unity Health är det ledande vårdcentret för tillämpad AI i Kanada, med mer än 50 dataanalys- och AI-lösningar som används i praktiken. Vi är glada över att samarbeta med AI Sweden och utbyta kunskap som kommer att främja vårt gemensamma mål att utveckla framgångsrika AI-lösningar och skala deras antagande inom hälsosektorn.

A picture of Muhammad Mamdani pictured in front of Unity Health’s St. Michael’s Hospital site in Toronto

Muhammad Mamdani, vice vd för Data Science and Advanced Analytics vid Unity Health Toronto, fotograferad framför Unity Healths anläggning St. Michael's Hospital. (Fotograf: Eduardo Lima)

För mer information, kontakta

Johanna Bergman
Johanna Bergman
Director of Strategic Development
+46 (0)73-157 05 09

Få våra AI-uppdateringar om hälso- och sjukvård direkt till din inkorg! Registrera dig här: