Hoppa till huvudinnehåll

AI-kompassen

AI-kompassen är din vägvisare på AI-resan. Det är ett nytt verktyg som kommer att hjälpa svenska organisationer att närma sig AI och AI-användning på ett systematiskt sätt och är nu tillgänglig i sitt första prototypstadium.

vintage compass standing on a windowsil

AI är ett brett fält med potential att skapa stort värde i svenska organisationer. Att dra nytta av teknikens kraft kräver dock expertis inom en mängd områden och att man jobbar på ett strukturerat och systematiskt sätt. Här är AI-kompassen en hjälp på vägen. Den är utvecklad som en del av Kraftsamling för AI i kommuner och civilsamhälle och fungerar som en digital guide som visar vägen bland verktyg, läromaterial, metoder och mallar för att hjälpa dig och din organisation att fortsätta er AI-resa.

För tillfället finns en första offentlig prototyp tillgänglig där fokus ligger på resurser för nivåerna Nybörjare och Utforskare i mognadsnivå. Vi tar gärna användarfeedback och interaktion via MyAI för att kunna förbättra kompassen ytterligare.

Det primära målet med AI-kompassen är att hjälpa organisationer, och indirekt individer, att boosta sin AI-mognad. En högre nivå av AI-mognad gör det möjligt för företag att skapa större nytta med  AI, och där med skapa skalbart och hållbart värde. AI-kompassen är byggd för att kunna hjälpa dig utifrån var din organisation står på mognadsstegen idag, för att se till att vi erbjuder det mest relevanta stödet och innehållet på varje steg.

Varje steg kommer fyllt med verktyg, resurser och utbildningsmaterial för att ta itu med de utmaningar som förväntas på den nivån och att driva åtgärder mot att avancera till nästa steg. Målet är alltid utveckling och framsteg uppåt på stegen.

För mer information, kontakta

A Picture of Conny Svensson
Conny Svensson
Director of AI Adoption
+46 (0)70-315 94 98