Hoppa till huvudinnehåll

Adipocyte Cell Imaging Dataset

Datasetet består av bilder av adipocyter (fettceller) tagna med transmission ljusmikroskopi i form av TIF-filer. Det finns tre uppsättningar av bilder som motsvarar tre olika förstoringsinställningar (20x, 40x och 60x) för mikroskopet, med 50-100 bilder för varje förstoringsinställning. För varje synfält kommer det att finnas sju ljusfältsbilder (transmissionsljusbilder) för olika värden av fokalplan, samt tre olika fluorescensbilder motsvarande märkning av kärnor, lipocyter och cell-matrix respektive. Varje bild är 2156 gånger 2556 pixlar i storlek, med 16 bitar för att representera varje pixelvärde.

Adipocyte Cell Imaging Dataset

Kortfattat

Innehåll
Upp till 300 bilder av stamcell-avledda mänskliga adipocytcellskulturer, med både ljusfälts- och fluorescensavbildning. 

Författare
Samarbete mellan AstraZeneca och AI Sweden.

Kvalitet
Verklighetsnära, mycket utmanande.

Användningsfall hittills

  1. Återskapande av de nuvarande ljusfältsbilderna av adipocyter till djupinlärningsförbättrade nya bilder som uppvisar t.ex. förbättrad upplösning, synfält, skärpedjup etc., statistiskt matchande bilderna som skulle förväntas från högkvalitativa bildsystem som är ganska dyra.
  2. Transmissionsljusbilderna ger information om cellorganisation, men de saknar den klara kontrasten av fluorescensmärkning vilket begränsar deras användning. Dock kan fluorescensmärkning vara arbetskrävande och tidskrävande. En AI-lösning kan användas för att omvandla ljusfältsbilderna till fluorescensbilder. Detta kan användas för att bestämma placeringen av 3D-strukturer inuti cellen, direkt från överförda ljusbilder.

Vidare läsning

→ Adipocytcellsbild Datasets beskrivning
→ Licensvillkor
→ Maskininlärningslösning genererad i AI Swedens och AstraZenecas utmaning framhävd av Nature
→ Hur AI Swedens Data Factory möjliggjorde för dataforskare att hoppa över läkemedelsproduktionsprocessen
→ AI Swedens initiativ bidrar till att accelerera läkemedelsutvecklingsprocessen


Bli en partner och engagera dig i Data Factory

Om du är intresserad av att bli en partner till AI Sweden, få tillgång till partnerförmåner, inklusive Data Factory och datasets, eller dela ett dataset eller en modell, tveka inte att nå ut.

Johanna Bergman
Johanna Bergman
Director of Strategic Development
+46 (0)73-157 05 09