Hoppa till huvudinnehåll

AI Labs

Image of data factory

AI Labs låter människor möta varandra och den senaste tekniken för att skapa nya innovationer. Det är en plattform för samarbete över organisationsgränser och vi arbetar med partners från industrin, offentlig sektor och akademin för att hitta nya sätt att operationalisera AI, vilket kommer att vara avgörande för Sverige framöver.

Om du är intresserad av att bli partner till AI Sweden och få tillgång till partnerförmånerna, inklusive labben, tveka inte att kontakta oss.

Målet med AI Labs är att flytta gränserna för tillämpad AI-forskning. Nyckeln till detta är en stark kombination av banbrytande forskning och toppmodern infrastruktur i Data Factory. Miljön i AI Labs låter organisationer att utforska nya arbetssätt och utveckla modeller, vilket resulterar i kraftfulla innovationer. De partners som arbetar i våra labb bygger kunskap, expertis och användningsfall så att andra inte behöver uppfinna hjulet på nytt – samtidigt som de accelererar i sin egen utveckling.

Detta har resulterat i, till exempel, den första storskaliga språkmodellen för svenska och nordiska språk, GPT-SW3.

Data
Infrastruktur
Annotering
Hårdvara
Idéer
Människor
Forskning
Möjligheter

 

illustration with one text box 'Data Factory' and one 'Applied research' and yellow arrows showing flow between them

Människor
Idéer
Innovation
Interaktioner
Kompetens
Förbättring
Forskningsmöjligheter
Utveckling
 

Image of a screen with code in different colors
 

Data Factory

AI Swedens Data Factory är en komponent för att driva innovation och implementera artificiell intelligens i Sverige. Det är en infrastruktur- och kunskapsmiljö där partners från alla sektorer kan använda toppmodern infrastruktur och dra nytta av samarbete och interaktion med AI Swedens tekniska, strategiska och juridiska experter.

Utforska våra labb

Edge Learning Lab

Edge Learning Lab

Edge Learning Lab är en unik miljö som möjliggör för yrkesverksamma och studenter från våra partners att utforska möjligheterna och begränsningarna med decentraliserad AI och edge learning.
An open book with text

Språkteknologier (NLU)

Förståelse av Natural Language Understanding (NLU) kommer att vara nyckeln till att fullt ut utnyttja AI och möjliggör uppgifter som varierar från att använda röstassistenter hemma till en pålitlig...
an image of earth seen from space

AI Security

Som en del av AI Swedens Edge Learning Consortium, och tillsammans med Dakota State University, syftar AI Security-fokuset till att ge utvecklare och användare av Edge Learning Infrastructure...
Image of the Earth taken from space with a satellite in the corner

AI in Space

Edge learning har potential att revolutionera utvecklingen av AI för rymdtillämpningar, och AI Swedens fokus inom detta område är att utforska teknologier som kan användas för användningsfall med stor...

För mer information, kontakta

Beatrice Comoli
Beatrice Comoli
Administrative Lead Data Factory
+46 (0)70-146 09 64
Photo of Amelia Högberg
Amelia Högberg
Project administrator & Event manager NLU team
+46 (0)70-431 92 38