Hoppa till huvudinnehåll

Startup-programmet

Arbetar din startup med AI eller vill du lära dig hur du kan använda AI-lösningar? Då är AI Swedens Startup-program för dig! Som Sveriges nationella centrum för tillämpad AI har vi en uppgift att accelerera användningen av AI i Sverige. Vi vet att startups spelar en viktig roll i detta.

Startup-programmet

AI Swedens Startup-program stödjer startups på deras AI-resa. Vi erbjuder utbildning, testmiljöer och möjligheten att delta i målinriktade projekt. Med över 100 partners - företag, offentlig sektor, akademi, startups, myndigheter, forskningsinstitut och konsulter - erbjuder vi också stora nätverksmöjligheter och i en levande community. 

Learn

Learn

Onlinekurser, öppna evenemang, workshops och seminarier

För tidiga startups som är i början av sin AI-resa, eller som funderar på att lägga till AI i sin verksamhet.

Connect

Connect

Tillgång till AI Swedens startup-community, månatliga möten i startup-communityn, meet-ups med AI Swedens partners och medarbetare

För startups som är registrerade företag och som har AI som en del av sin kärnverksamhet. De bör även ha interna AI-ingenjörer och/eller kunna visa upp en betydande användning av AI.

Sök till steg 2 i Startup-programmet

Accelerate

Accelerate

Fullt partnerskap i AI Sweden, tillgång till projekt och engagemang, tillgång till Data Factory och testbäddar, juridiska och etiska resurser, introduktion till företag och investerare

För mer mogna AI-startups som är redo att skala upp sin verksamhet och som kan tillföra värde till andra AI Sweden-partners.

Steg 1 - Learn

Lärstadiet är för startups som är i början av sin AI-resa. Här kan du lära dig mer om vad AI egentligen är, de olika typerna av AI och hur din verksamhet kan dra nytta av att lägga till AI i ditt utbud. I detta skede är du välkommen att delta i vårt öppna program med webbinarier, evenemang och onlinekurser, eller anmäla dig till vårt nyhetsbrev speciellt för startups.

Anmäl dig för att ta emot nyheter från AI Swedens Startup-program

Steg 2 - Connect

Det andra steget i Startup-programmet är öppet för ansökningar från startups som arbetar med AI som en del av kärnverksamheten. Din startup bör också vara ett registrerat företag med egna AI-ingenjörer och/eller kunna visa på en betydande användning av AI.

Connect-steget kräver att du skickar in en ansökan till en kommitté som har både AI- och affärskompetens, som kommer att granska din organisation.

Vid detta steg bjuds du in att gå med i vårt Startup-community. För communitymedlemmar har vi månatliga inspirations- och informationsmöten digitalt. Vi arrangerar meetups med AI Swedens partners och medarbetare. Alla aktiviteter är till för att inspirera dig och hjälpa dig att accelerera din verksamhet. I detta skede kan du också delta i alla våra öppna evenemang och webbinarier. AI Swedens Startup-community har sin egen Slack-kanal där du kan träffa andra AI-startups och ha möjlighet att dela dina tankar och utmaningar.

Steg 3 - Accelerate som partner (endast via inbjudan)

Det tredje steget i Startup-programmet är för AI-startups som har kommit lite längre på sin AI-resa och är redo att skala upp. Att bli inbjuden till det tredje steget innebär att företaget blir en fullständig partner i AI Sweden.

Det innebär att man här får del av AI Swedens kompletta partnererbjudande – inklusive möjligheten att använda Data Factory och testbäddar, delta i projekt inom våra olika strategiska program, få introduktioner till företag och investerare samt lära dig mer om de juridiska och etiska aspekterna av AI och datadelning. Läs mer här.

Det tredje steget är tillgängligt på inbjudan från AI Sweden. En utvärderingskommitté är ansvarig för att bedöma de startups som bjuds in.

Rapporter

Generative AI in the European Startup Landscape 2024

AI Sweden har tillsammans med Hub France IA, Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) och Ignite Sweden varit en del av ett samarbete för att skapa en heltäckande analys av det nuvarande tillståndet och utmaningarna för generativa AI-startups i Europa. Denna studie har publicerats av tillämpade appliedAI Institute for Europe gGmbH.

För mer information, kontakta

Photo of Alexander Brunner, Partner manager - startups
Alexander Brunner
Partner manager: Startups
+46 (0)70-271 23 83