Hoppa till huvudinnehåll

AI Sweden i Kanada

AI Sweden spelar en aktiv roll i ett av världens bästa AI-ekosystem.

Montreal city view, photo: @TobiasH (unsplash)

I linje med vårt uppdrag att accelerera användningen av AI till förmån för vårt samhälle, vår konkurrenskraft och alla som bor i Sverige, känner AI Sweden behovet av internationellt samarbete och internationellt inflöde av kunskap till det svenska AI-ekosystemet.

AI Sweden har därför etablerat en närvaro i Montreal, Kanada, för att vara aktiv i ett av de bästa ekosystemen i världen när det gäller tillämpad AI-forskning. Syftet är att skapa en stark relation mellan de två länderna, stärka det svenska ekosystemet och accelerera tillämpningen av AI.

Kanada är känt för sitt starka AI-ekosystem, med ett stort antal AI-startups, en stark akademisk AI-gemenskap och omfattande statligt stöd för AI. Genom att etablera en närvaro i Kanada kommer AI Sweden att kunna lära av och samarbeta med Kanadas AI-community, och hjälpa svenska företag att få tillgång till talang och kompetens i Kanada.

I gengäld kan det kanadensiska ekosystemet lära av AI Sweden om det svenska AI-ekosystemet, om vårt arbete med att accelerera tillämpad AI, och delta i kunskapsdelningsaktiviteter med målet att arbeta med konkreta projekt tillsammans med vår starka industriella sektor och våra innovativa forskningspartners.

Mila + AI Sweden

Mila är ett av de största akademiska forskningscentrumen för maskininlärning i världen och attraherar betydande investeringar för AI-forskning från den privata sektorn. Montreal är också en mycket attraktiv plats för världens AI-talanger och vi ser ett växande intresse för Montreal från AI-pionjärer.

"Samarbetet med AI Sweden innebär att vi kan dela kunskap och stärka varandras arbete för att accelerera användningen av AI. Vi är mycket glada att välkomna AI Sweden till Milas ekosystem och till våra lokaler i Montreal"

Yoshua Bengio, Scientific Director, Mila

“Genom partnerskapet med Mila, kan vi koppla organisationer och företag i Sverige närmare till AI-hubben som Montreal och Kanada utgör, och skapa stora möjligheter för samarbete, utbyten av talanger och kunskapsöverföring med ett av världens främsta AI-ekosystem. Vi är mycket glada att inleda denna relation för att stärka svensk konkurrenskraft och välfärd”

Martin Svensson, Director of Operations, AI Sweden

För mer information, kontakta

A close-up picture of Peter Kurzwelly standing outdoor
Peter Kurzwelly
Strategic Partnerships Canada
+46 (0)76-861 00 00