Hoppa till huvudinnehåll

Datasets

En nyckelfaktor för utvecklingen av AI är bra data. AI Sweden och Data Factory erbjuder partners ett antal lämpliga dataset, och nya datasets kommer att läggas till kontinuerligt.

Våra dataset består av olika kategorier av data och kan användas för olika ändamål. De flesta datasets är annoterade och du hittar mer information om varje dataset nedan.

Highway Dataset

Highway Dataset

Den här datamängden har utvecklats för främjandet av autonoma fordon (AVs). Volvo Autonomous Solutions, Volvo Group, har samlat in flera scener från motorvägar i Göteborgsregionen. Datamängden...
Baltic Seabird Dataset

Baltic seabird dataset

Datamängden består av 2000 timmar videoinspelningar av lunnefåglar på Stora Karlsö, Sverige. Med AI har SLU använt datamängden för att studera och automatisera dokumentationen av fåglarnas beteenden...
Urban traffic scene with a pedestrian crossing, viewed from the perspective of a driver

Zenseact Edge AnnotatationZ Dataset

Detta dataset tillhandahålls av Zenseact med syftet att förmedla verkliga utmaningar till akademi och startups. Det består av 6,666 bildsekvenser som fångats av Zenseact utvecklingsfordon och samlades...
VAMLAV dataset

VAMLAV Dataset

VAMLAV-datasetet är ett stort dataset för självkörande fordon (AD), skapat av Zenseact med stöd från Astazero och RISE. Det samlades in under en 2-årsperiod på landsvägen vid Astazero testbana under...
SMIRK dataset

SMIRK Dataset

Datasetet innehåller 4,928 scenarier av fotgängare som korsar, eller rör sig nära, en rak väg i olika hastigheter och banor i förhållande till kameran. Dessutom ingår liknande scenarier med...
Adipocyte Cell Imaging Dataset

Adipocyte Cell Imaging Dataset

Datasetet består av bilder av adipocyter (fettceller) tagna med transmission ljusmikroskopi i form av TIF-filer. Det finns tre uppsättningar av bilder som motsvarar tre olika förstoringsinställningar...

AI Sweden kräver att all data som delas överensstämmer med alla tillämpliga föreskrifter. Vi arbetar ständigt med juridiska frågor relaterade till datadelning, GDPR (General Data Protection Regulation), etc. för att uppfylla efterlevnadskrav. Läs mer om det arbete som görs relaterat till juridiska frågor här.

De datasets som doneras eller licensieras till Data Factory från våra partners kommer att göras tillgängliga i enlighet med de villkor & förutsättningar som gäller för varje dataset och du kommer att kunna hitta villkoren i samband med varje dataset. Några av våra datasets har sina egna villkor och vissa av dem har Creative Commons-licenser. Dessa licenser tillåter andra att använda, dela och bygga vidare på skaparens arbete, men under vissa förutsättningar. Det finns flera olika typer av Creative Commons-licenser, var och en med sina egna villkor. De vanligaste typerna är:

  • Namngivning (CC BY): Denna licens tillåter andra att använda verket, även för kommersiella ändamål, så länge de ger kredit till den ursprungliga skaparen.
  • Namngivning-DelaLika (CC BY-SA): Denna licens liknar Namngivning-licensen, men den kräver också att alla härledda verk också licensieras under samma villkor.
  • Namngivning-IckeKommersiell (CC BY-NC): Denna licens tillåter andra att använda verket, så länge det inte är för kommersiella ändamål, och kredit ges till den ursprungliga skaparen.
  • Namngivning-IngaBearbetningar (CC BY-ND): Denna licens tillåter andra att använda verket, så länge det inte ändras på något sätt och kredit ges till den ursprungliga skaparen.

När du använder någon av de datasets som licensierats under en Creative Commons-licens är det viktigt att du är säker på att du förstår och följer licensens villkor. Om du vill ha mer information om Creative Commons-licenser, vänligen se dokumentet nedan.

Guide för Creative Commons-licens

 

Bli en partner och engagera dig i Data Factory

Datasets är tillgängliga för alla AI Swedens partners. Kontakta Chiara Ceccobello för vidare instruktioner om hur du får tillgång till datasets. Om du är intresserad av att bli en partner till AI Sweden, få tillgång till partnerförmåner, inklusive Data Factory och datasets, eller dela ett dataset eller en modell, tveka inte att höra av dig.

Chiara Ceccobello
Chiara Ceccobello
Data Scientist