Hoppa till huvudinnehåll

Zenseact Edge AnnotatationZ Dataset

Detta dataset tillhandahålls av Zenseact med syftet att förmedla verkliga utmaningar till akademi och startups. Det består av 6,666 bildsekvenser som fångats av Zenseact utvecklingsfordon och samlades in från motorväg, landsväg och stadsområden i och runt Warszawa, Polen. Detta dataset användes i Edge AnnotationZ Challenge. För den storskaliga versionen av Zenseact Open Dataset, vänligen besök zod.zenseact.com.

Zenseact Edge AnnotatationZ Dataset

Kortfattat

Innehåll
6,666 trefaldiga bildsekvenser från motorväg, landsväg och stadsområden. Dag och natt, varierande väderförhållanden.

Författare
Datasetet leds av Mina Alibeigi, Ph.D. i Maskinintelligens & Robotik. Det är gjort möjligt av Daria Motorniuk, Oleksandr Panasenko, Jakub Bochynski, Dónal Scanlan och Benny Nilsson. Särskilt tack till Jenny Widahl, Jonas Ekmark, Bolin Shao och Erik Rosén för deras stöd, kommentarer och förslag.

Datatyp 
Datasetet är verkliga data och inkluderar verkliga trafikscenarier från motorvägar, landsvägar och stadsområden i och runt Warszawa, Polen, inspelat under en tidsperiod av tre veckor. Datat samlades in under dagen och natten under varierande väderförhållanden.

Anonymisering 
Datasetet har anonymiserats. Ansikten och fordonsregistreringsskyltar är anonymiserade med hjälp av [BrighterAI](https://brighter.ai/) verktyg för GDPR-efterlevnad. Det finns två anonymiserade RGB-bilder som tillhandahålls per bildruta: En med suddiga ansikten och registreringsskyltar och den andra med ansikten och registreringsskyltar ersatta av Deep Natural Anonymization. Tekniken är baserad på generativ AI och leder till minimal pixel påverkan. Information som fotgängares synfält bibehålls och anonymiseringsmetoden stödjer användningsfall för maskininlärning på bästa möjliga sätt.

Annoteringar
Kärnramarna i sekvenserna är märkta med GeoJSON-formatet.

Storlek
3,4TB

Åtkomst 
Datasetet är tillgängligt för alla AI Swedens partners.

Villkor och regler
För att använda detta dataset, måste du följa Zenseact Open Dataset villkor och regler. tillgängliga nedan.

Villkor och regler

Zenseact Edge AnnotatationZ Dataset en del av Zenseact Open Dataset ägs av Zeanseact AB och är licensierat under CC BY - SA 4.0. Kontrollera gärna denna förklarande fil för en bättre förståelse av vad Creative Commons-licensen innebär.

Guide för Creative Commons-licens

Dataset specifikationer

Denna första version av datasetet inkluderar verkliga trafikscenarier från motorvägar, landsvägar och stadsområden i och runt Warszawa, Polen, inspelat under en tidsperiod av tre veckor. Datat samlades in under dagen och natten under varierande väderförhållanden.

Datasetet är ett multimodalt dataset som innehåller totalt 6,666 bildsekvenser. Varje sekvens består av tre på varandra följande högupplösta (8MP) RGB-kamerabilder med 30 Hz frekvens i tillägg till deras motsvarande LiDAR-punktmoln, högprecisions GPS-mätningar (även kända som OXTS), och omfattande fordon-bus data (t.ex., IMU, laterala och longitudinella hastighet och acceleration, styrhjulsvinkel, bromspedaltryck).

Ansikten och fordonsregistreringsskyltar är anonymiserade med hjälp av brighterAI verktyg för GDPR-efterlevnad och syftet att bevara varje identitet på vägarna. Det finns två anonymiserade RGB-bilder som tillhandahålls per bildruta: En med suddiga ansikten och registreringsskyltar och den andra med ansikten och registreringsskyltar ersatta av Deep Natural Anonymization. Tekniken är baserad på generativ AI och leder till minimal pixel påverkan. Information som fotgängares synfält bibehålls och anonymiseringsmetoden stödjer användningsfall för maskininlärning på bästa möjliga sätt.

Zenseact Edge AnnotatationZ Dataset inkluderar även fina annoteringar för olika uppgifter, inklusive instans och semantiska segmenteringsannoteringar för vägen och 2D och 3D bounding boxes för de statiska och dynamiska objekten. Den mellersta bilden, även kallad kärnbilden, i varje 3-bildsekvens är annoterad för flera annoteringsuppgifter, vilket möjliggör multi-task inlärning.

Mer information om datasetet


Användningsfall till dags dato

1. Edge AnnotationZ Challenge

Detta dataset var tillgängligt i Data Factory för de deltagande teamen under Edge AnnotationZ Challenge

Vidare läsning
→ Edge AnnotationZ Challenge

Åtkomst

Datasetet är tillgängligt för alla AI Swedens partners. Kontakta Beatrice Comoli för vidare instruktioner om hur man får tillgång till datat. Om du är intresserad av att bli en partner till AI Sweden, få tillgång till partnerfördelarna, inklusive Data Factory och datasets, eller i att dela ett dataset eller en modell, tveka inte att kontakta oss.

Beatrice Comoli
Beatrice Comoli
Administrative Lead Data Factory
+46 (0)70-146 09 64