Hoppa till huvudinnehåll

VAMLAV Dataset

VAMLAV-datasetet är ett stort dataset för självkörande fordon (AD), skapat av Zenseact med stöd från Astazero och RISE. Det samlades in under en 2-årsperiod på landsvägen vid Astazero testbana under kontrollerade förhållanden och olika väderförhållanden. Landsvägen är cirka 5,7 km lång. Hälften är utformad för 70 km/h och hälften för 90 km/h.

VAMLAV dataset

Kortfattat

Innehåll
Datasetet består av 7-dagars körningar under olika väderförhållanden och varierande minuter. Datainsamlingen har genomförts med flera fordon med identisk sensorlayout som körs runt landsväg testbanan i Astazero.

Kamerabilder: jpeg
LiDAR punktmoln: npy
OXTS GNSS: hdf5
Fordonsdata/konsumentklassade sensorer: hdf5

Författare
Författaren till datan är Zenseact som partner i VAMLAV-projektet. Särskilt tack till Gabriel Garcia Jaime, Peter Jason, Lina Sjöstrand, Per Lofter, Adam Eriksson (Asta Zero), Carl-Henrik Hanquist (RISE) Erik Lindvall (RISE), Adam Larsson (AI Sweden) och Andreas Olsson (AI Sweden) för hjälpen under datainsamling och extraktion.

Datatyp 
Datasetet är en kontrollerad miljö på en stängd testbana med begränsad trafik. Varje körning innehåller ett specifikt farorelaterat scenario, t.ex. minskning av körfält, gula vägmarkeringar, vägarbetsskyltar. Datan samlades in under dagen under varierande väderförhållanden. Mer specifikationer kring sensorinstallation, körningsfilers konfiguration är liknande de i Zenseact Open Dataset. Bilarna är utrustade med en högupplöst kamera, 3x LiDARs, en högprecisions GNSS/IMU-sensor och andra konsumentklassade sensorer.

Kamerabilder: jpg
LiDAR punktmoln: npy
OXTS GNSS: hdf5
Fordonsdata/konsumentklassade sensorer: hdf5

Anonymisering 
Datasetet är anonymiserat. Ansikten och fordonsregistreringsskyltar är anonymiserade med hjälp av BrighterAI verktyg för GDPR-efterlevnad och avsikten att bevara varje identitet på vägarna med suddiga ansikten och registreringsskyltar.

Annotationer
Ingen

Storlek
2 TB

Tillgång 
Datasetet är tillgängligt för alla AI Swedens partners.

Villkor och Bestämmelser
För att använda detta dataset, måste du följa VAMLAV Villkor och Bestämmelser som finns nedan

VAMLAV Villkor och Bestämmelser

Tillgång

Datasetet är tillgängligt för alla AI Swedens partners. Kontakta Beatrice Comoli för vidare instruktioner om hur man får tillgång till datan. Om du är intresserad av att bli en partner till AI Sweden, få tillgång till partnerförmåner, inklusive Data Factory och datasets, eller dela ett dataset eller en modell, tveka inte att nå ut.

Beatrice Comoli
Beatrice Comoli
Administrative Lead Data Factory
+46 (0)70-146 09 64