Hoppa till huvudinnehåll

AI för offentlig sektor

Den här filmserien vänder sig till dig som är verksam beslutsfattare inom offentlig sektor och är nyfiken på AI. Efter utbildningen kommer du ha kunskap om vad du som ledare behöver tänka och fokusera på, vad som händer internationellt och ledarens roll kopplat till AI adoption. Du behöver ingen förkunskap för att ta del av materialet.

Format: Virtuell utbildning i egen takt
Språk: Svenska

AI för offentlig sektor - Vad är AI?

Vad är AI?

Del 1

Vad behöver jag som ledare i offentlig sektor fokusera på?

AI för offentlig sektor - Ledarens roll

AI i omvärlden

Del 2

Artificiell intelligens håller på att omforma världen, hur kommer det sig att vissa länder utmärker sig?

AI för offentlig sektor - AI i omvärlden

Ledarens roll

Del 3

Här får du en inblick i just ledarens roll för att framgångsrikt skala upp AI.

Vad är AI? - Del 1

Vad behöver jag som ledare i offentlig sektor fokusera på? Det går Göran Lindsjö igenom i Vad är AI? Här betonas behovet av att lita på erfarenhet och hantera både strukturerad och ostrukturerad data. Vi tittar på vikten av att fokusera på vad vi kan åstadkomma med hjälp av AI och de förändringar som AI medför i arbetsuppgifter, lärande, konkurrenssituationer och samhällspolitik.

AI i omvärlden - Del 2

Artificiell intelligens håller på att omforma världen, med allt från företagsinnovation till sjukvård och hållbarhet. Länder som USA, Kina, Storbritannien och Kanada visar vägen, med betydande framsteg inom AI-teknik. I den här filmen går Göran Lindsjö igenom AI i omvärlden, hur snabbt skiftet har gått, hur det kommer sig att just de här fyra länderna utmärker sig inom AI.

Ledarens roll - Del 3

AI har ett växande inflytande i offentlig sektor i Sverige, med tillämpningar inom service till medborgare, beslutsstöd och förenklad administration. Trots det är investeringar i AI främst drivna av privat sektor, med offentlig sektor riskerar att halka efter. Nyckeln till framgång ligger i starkt ledarskap och organisatorisk kultur, där hela ledningen är insatt i AI:s potential och effekter. Det konstaterar Göran Lindsjö i Ledarens roll. Här får du en inblick i just ledarens roll för att framgångsrikt skala upp AI. 

Nästa
Föregående

För mer information, kontakta

Raquel Broman
Raquel Broman
Head of Training
+46 (0)76 883 86 74