Hoppa till huvudinnehåll

AI in mind

Som en del av de digitala förändringar som sker i samhället behöver Sverige öka sin expertis inom artificiell intelligens. AI Sweden och Combitech har gått samman för att erbjuda ett talangprogram med fokus på AI för att attrahera begåvade individer. Det nya programmet är nästa steg från det väl etablerade Combitech Talent Program.

"Den konkurrenskraft som svensk industri och effektiviteten i offentlig sektor har beror på individer med färdigheter och kreativitet att leda utvecklingen av avancerade system och lösningar med en accelererande nivå av AI-applikationer. Vi är fortfarande i början av denna teknik, men AI och maskininlärning hjälper oss redan i vårt vardagliga liv, till exempel med säker körning och att välja rätt restaurang. Utvecklingstakten är snabb och vi behöver fler motiverade och intresserade personer. Så ansök till detta program," säger Johnny Larsson, chef för strategisk affärsutveckling och innovation inom systemteknikdivisionen, ansvarig för talangprogrammet på Combitech.

"Combitechs erfarenhet av att arbeta med talangprogram av denna typ är svår att slå. Med fokus på högutbildade och drivna individer, och företagets metoder för att utveckla erfarenhet, lägger de till en unik dimension till det gemensamma talangprogrammet och till alla organisationer i behov av kvalificerad AI-expertis. Att köra programmet parallellt med befintliga projekt gör att vi kan dela talangpoolen med industrin ännu snabbare," säger Niclas Fock, tidigare chef för talangprogram på AI Sweden.

Behöver du AI-talang i din organisation? Samproduktion är nyckeln
Vi bjuder nu in partners att samproducera talangprogrammen med Combitech och AI Sweden i en gemensam workshop där vi vill få in dina behov och perspektiv i programmets innehåll och specifikationer. Genom att samproducera får du inte bara de talangprofiler du letar efter och anpassade till dina behov, men du kommer också att stå först i kön för att få tag på en ny generation talanger med AI in mind!

Är du en framtida AI-talang?
Detta program är utformat för att accelerera resan från ny talang till erfaren nivå. Du kommer att bredda din erfarenhet steg för steg genom praktiska kunduppdrag och lära dig från andras erfarenheter. Du kan ansöka till detta program om du har en masterexamen eller en doktorsexamen och vill arbeta med AI. Programmet omfattar 18-24 månader och sker parallellt med arbete i AI-relaterade projekt som vi genomför tillsammans med potentiella arbetsgivare/partners. Läs mer om Combitech här.

För mer information, kontakta

Sofia Hedén
Sofia Hedén
Head of Talent Programs
+46 (0)72-174 91 00