Hoppa till huvudinnehåll

Eye for AI - Ett examensprogram för framtida ledare inom AI

Eye for AI-programmet är unikt utformat för att attrahera högpresterande AI-talanger med en master- eller doktorsexamen och 0-3 års arbetslivserfarenhet, inom områdena datahantering, datavetenskap och maskininlärning.

Öppet för nya partners

"Eye for AI-programmet gav oss tillgång till topp AI-talanger som vi skulle ha haft svårt att hitta själva" - Cecilia Hahn Berg, Life Science Strategist, Sahlgrenska Universitetssjukhus

Sammanfattning

Eye for AI lockar internationella topp AI-talanger och framtida ledare till det svenska ekosystemet. Programmet varar 12-24 månader, beroende på deltagande organisationer, och kandidaterna tillbringar 6 månader hos varje deltagande organisation samt en dag i veckan på AI Sweden för att bli en del av det svenska AI-ekosystemet. Den första gruppen började arbeta med partners 2021 och deltagarnas bidrag har varit mycket värdefulla.

Erfarenheter från Eye for AI

Lyssna på tidigare deltagaren Sandra Carrasco, Martin Svensson från AI Sweden, och Cecilia Hahn Berg från Sahlgrenska Universitetssjukhus som delar med sig av sina erfarenheter från Eye for AI-programmet.

To play this Spotify content, you need to "Allow all" cookies.

Adjust your settings

Utlåtanden

Utlåtanden från värdorganisationer 2021, AstraZeneca, Sahlgrenska Universitetssjukhus och Zenseact.

Vi vill locka de bästa talangerna till våra FoU-strategiska center, inklusive Göteborg. Eye for AI-programmet är ett unikt tillfälle att locka de bästa tidigt i deras karriärer” säger Nina Mian, Head of Data Science Learning & Development in Data Sciences and AI på AstraZeneca.

Genom att delta i Eye for AI kan vi arbeta med talanger som för med sig internationella perspektiv och idéer, samtidigt som vi stödjer dem i deras egen utveckling och bygger en karriär här i Sverige” säger Mats Nordlund, Director of research and special projects på Zenseact.

"Deltagarna i programmet gör mycket värdefullt arbete för oss på Sahlgrenska Universitetssjukhus och samtidigt knyter de oss närmare AI Swedens övriga resurser. Att göra detta tillsammans med andra AI Sweden partners stärker oss eftersom våra skillnader skapar ett program som är ännu mer attraktivt för talanger över hela världen" säger Magnus Kjellberg på Sahlgrenska Universitetssjukhus. Läs hela intervjun.

 

Vi tar nu emot ansökningar från organisationer som vill vara värd för nästa grupp!

Om du har några frågor, kontakta Sofia Hedén, Head of Talent Programs.

Programöversikt

Varje grupp består av 4-8 AI-talanger som arbetar vid de deltagande organisationerna i par. En av de unika kärnelementen är att talangerna roterar och tillbringar 6 månader hos varje deltagande organisation, under totalt 12-24 månader. Detta möjliggör tvärvetenskaplig kunskapsöverföring vid varje rotation, både för talangerna och de deltagande organisationerna.

Varje vecka kommer talangerna att tillbringa en dag på AI Sweden utöver tiden med de deltagande partnerorganisationerna. Detta ger dem möjlighet att bygga upp sina AI-färdigheter och återföra ny expertis till partners samtidigt som de blir en integrerad del av den svenska AI-gemenskapen. Talangerna kommer att arbeta med spännande projekt hos varje deltagande organisation som passar talangernas profiler och tillför värde till organisationen.

Genom att identifiera spännande och relevanta AI-relaterade projekt som ger värde till både talangen och organisationen, kommer deltagande organisationer att få tillgång till mycket eftertraktade, internationella AI-talanger.

Partneråtagande

AI Sweden är nu redo att starta nya grupper av Eye for AI-programmet och söker för närvarande partners som vill delta, flera platser är möjliga.

För att sänka tröskeln för partners att delta i programmet tar AI Sweden hand om marknadsföringsinsatsen för programmet, screeningen av ansökningarna och de första intervjuomgångarna med de kvalificerade kandidaterna. AI Sweden kommer också att ordna boende, svenska språkkurser, anställningsavtal och eventuella VISA-ansökningar.

Investeringen är maximalt 75 000 SEK per månad per talang och täcker talangernas månadslön, boende, projektledning av programmet, marknadsföring av programmet, PR-aktiviteter, kandidatscreening och intervjuer, stöd till kandidater och partners, välkomstvecka och försäkring.

Den ovärderliga delen av programmet är att få tillgång till en mycket eftertraktad grupp av internationella AI-talanger.

Kontakta Sofia Hedén, Head of Talent Programs, så lär vi oss gärna mer om dina behov av AI-talanger.

Investeringen täcker följande

Försäkring✓
Månadslön för talanger✓
Boende för kandidater✓
Projektledning av programmet✓
Skapande av programmet✓
Skapande av marknadsföringsmaterial/video✓
Marknadsföringsaktiviteter & kostnader för betald social media✓
PR-aktiviteter✓
Kandidatscreening & intervjuer✓
Kandidat- & partnerstöd✓
Välkomstvecka när talangerna anländer✓

 

Har du precis tagit examen och vill vara den första att få reda på när ansökan öppnas?

Kontakta oss!

För mer information, kontakta

Sofia Hedén
Sofia Hedén
Head of Talent Programs
+46 (0)72-174 91 00