Hoppa till huvudinnehåll

Programmet Eye for AI är tillbaka!

torsdag, april 18, 2024

Talangprogrammet, Eye for AI - Graduate Program for Future Leaders in AI, är tillbaka med nya deltagare! Nu välkomnar vi fyra nya deltgare, både nationella och internationella, som kommer att samarbeta med Region Skåne och Linnéuniversitetet. “I transformationen från en linjär/analog organisation till en data- och ai-driven verksamhet är det av största viktigt att få input från utifrån av senaste snitt.” säger Professor Stefan Jovinge MD PhD, Forskning- och undervisningschef på Skånes universitetssjukhus. 

Under 2021 lanserades Eye for AI och fyra internationella talanger rekryterades för att arbeta med AI-projekt tillsammans med AstraZeneca, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Zenseact. Efter en framgångsrik första omgång av Eye for AI arbetar nu alla talanger inom den svenska AI-ekosystemet.

“Genom att hjälpa våra partners att rekrytera AI-expertis stärker vi också talangpoolen och det svenska AI-ekosystemet i helhet. Sedan vi lanserade våra talangprogram har över 250 personer arbetat med partners och haft verklig inverkan inom det svenska AI-ekosystemet", säger Sofia Hedén, Head of Talent Programs på AI Sweden.

I dag är vi glada att välkomna en ny grupp till Eye for AI! Programmet kommer att omfatta projektplaceringar på nio månader vid två olika organisationer. Den här årets grupp kommer att arbeta tillsammans med Region Skåne och Linnéuniversitetet.

“I transformationen från en linjär/analog organisation till en data- och ai-driven verksamhet är det av största viktigt att få input från utifrån av senaste snitt. Våra medarbetare från AI Sweden har en imponerande kunskapsnivå och öppna sinnen som är just en av de drivande krafter som är nödvändiga för att förändra och möjliggöra en AI-transformation av en så traditionell organisation som hälso-sjukvården är. AI innebär i vår sektor inget hot mot jobb utan gör att med den begränsade personal vi har får en möjlighet att lösa vårdekvationen,” säger Professor Stefan Jovinge MD PhD, Forskning- och undervisningschef på Skånes universitetssjukhus. 

“Jag sökte Eye For AI då jag såg chansen att utveckla min kompetens inom AI applicerad på sjukvården och ta del av AI Swedens kompetensnätverk. Att få använda min kompetens och erfarenhet på samhällsnyttiga områden var det som verkligen fick mig att söka, tillsammans med möjligheten att omge mig själv med och lära mig från de som kan mer än mig,” säger Andreas Häggström, deltagare i Eye for AI. 

”Som Data Scientist ansökte jag om att få delta i Eye for AI eftersom jag tror på kraften i tvärvetenskapligt samarbete för att lösa komplexa utmaningar. Det här programmet erbjuder en unik möjlighet för att inte bara förbättra mina tekniska färdigheter utan också för att engagera mig med olika perspektiv och verkliga tillämpningar av AI. Jag ser fram emot att fördjupa mig i projekt som utamanar gränserna för vad som är möjligt inom datadriven innovation och att vara en del av en gemenskap dedikerad till att skapa meningsfull påverkan genom AI,” säger Azalea Alothmani, deltagare i Eye for AI.

Med dessa nya deltagare fortsätter Eye for AI att bana väg för nästa generation av AI-ledare, främja innovation och driva framsteg inom fältet.

Deltagare 2024/2025

Jorge Lazo
Jorge Lazo
Eye for AI participant
Daniel Nilsson
Daniel Nilsson
Eye for AI participant
Azalea Alothmani
Azalea Alothmani
Eye for AI participant
Andreas Häggström
Andreas Häggström
Eye for AI participant

Vill du engagera dig?
Vi letar efter fler partnerorganisationer som vill vara arbeta med nästa grupp AI-talanger - är ni intresserade? Kontakta Sofia Hedén, Head of Talent Programs.

Om programmet
Eye for AI är ett unikt 18-månadersprogram där AI-talanger från hela världen matchas med svenska organisationer och tillbringar 6-9 månader på varje organisation. I slutet av programmet kan talangerna anställas av de deltagande organisationerna.