Hoppa till huvudinnehåll

Förstärkning av infrastrukturen och utökade möjligheter på AI Swedens Data Factory

måndag, oktober 23, 2023

Sedan etableringen har utrustningen som är en viktig del av AI Swedens Data Factory varit placerad i Göteborg. Teamet planerar nu att placera hårdvara på fler kontor runt om i landet.

Edge Lab in the Gothenburg office

"Detta är ett sätt att möta det ökande intresse vi ser inom partner-nätverket," säger Helena Theander, Head of Operations på Data Factory.

När vi navigerar i den ständigt utvecklande landskapet av AI-innovation är det avgörande att pausa, reflektera och erkänna den framsteg vi hittills har gjort tillsammans, och de spännande nya planer vi har på horisonten. Under de senaste åren har samarbete inom partner-nätverket varit nyckeln till Data Factorys tillväxt.

"Vi har haft turen att fördjupa vårt samarbete med våra partners, arbeta hand i hand för att utvidga vår infrastruktur och stärka vår ledning och fäste inom decentraliserad inlärning," säger Mats Nordlund, Head of Data Factory.

Idag uppskattas infrastrukturen vara värd imponerande 70 MSEK, vilket är ett bevis på de generösa bidragen från våra partners och betydande anslag från organisationer som Vinnova och Västra Götalandsregionen, bland andra.

"Vårt Edge Learning Lab har bevittnat ökad partner-aktivitet, och för att ytterligare öka vår gemensamma förståelse har vi släppt två informationsvideor i år om decentraliserad inlärning och möjligheterna hos Edge Learning Lab. Vi uppmanar alla partners att titta och dela dem," säger Helena Theander.

Framtiden

"Vår nästa uppgift är att expandera vårt labs närvaro på fler noder inom AI Sweden, förbättra vår räckvidd och tillgänglighet," säger Mats Nordlund.

En del av detta arbete innefattar även en anpassad finansieringsmodell för att säkerställa stabil drift av Data Factorys infrastruktur och support. Under etableringsfasen har partnerbidrag matchats med finansiering från Vinnova. Dock krävs kompletterande finansiering för underhåll av infrastrukturen.

"Nu måste vi anpassa vår modell, där partners som använder faciliteterna för sina projekt kommer att dela på vissa kostnader," säger Helena Theander.

Möjligheter till samarbete

  • Genombrottsinnovationsprojekt: Samarbeta med oss om högimpactprojekt, potentiellt med offentlig finansiering.
  • Talangengagemang: Dra nytta av vårt magisterprogram, sommarimmersionsprogrammet för AI-säkerhet och cybersäkerhet och andra vägar för att nå de mest talangfulla unga talangerna.
  • Hackathons: Anpassade evenemang där vi tar itu med dina utmaningar med hjälp av AI Swedens omfattande erfarenhet och nätverk.
  • Kör dina egna användningsfall: Använd vår infrastruktur för dina projekt.

För en detaljerad översikt över dessa möjligheter, inklusive kostnader och andra specifika detaljer, läs mer här eller kontakta Data Factorys team:

Helena Theander, Head of Operations Data Factory
Mats Nordlund, Head of Data Factory

Image of a screen with code in different colors
AI Swedens Data Factory är en komponent som hjälper till att driva innovation och implementera...

Kommande

Den 8 november håller Data Factory en evenemang med temat "Dela är att bry sig" där AI Sweden tillsammans med partners visar avslutade och pågående projekt till förmån för hela partner-nätverket. Ta reda på mer och anmäl dig här.

"Sammanfattningsvis är vårt åtagande för AI-innovation och våra partners oförändrat, och vi bjuder in dig att vara en betydande del av denna resa. Oavsett om du är en gammal partner eller ny, finns det alltid utrymme för samarbete och tillväxt. Vi förväntar oss många fler ögonblick av delad framgång, och vi ser fram emot att skapa dem med dig," säger Mats Nordlund.