Hoppa till huvudinnehåll

AI Sweden går samman med tre svenska universitet och lanserar en AI-kurs för ledare.

fredag, juni 9, 2023

AI for Executives är ett sexdagarsprogram utformat för ledare och höga chefer, utvecklat av uppdragsutbildningsenheterna vid Stockholms universitet, Uppsala universitet och Göteborgs universitet i samarbete med AI Sweden.

Detta är första gången som Sveriges tre största universitets enheter för företagsutbildning har samarbetat för att erbjuda ett nationellt ledningsprogram. Initiativet speglar den strategiska betydelsen och brådskan att engagera ledare i utvecklingen och användningen av AI.

Det är ingen överdrift att säga att en fortsatt brist på förståelse för AI på högsta nivå i våra organisationer kommer att få djupgående konsekvenser för Sveriges framtida produktivitet och ekonomiska konkurrenskraf" säger Martin Svensson, Co-director på AI Sweden.

Deltagarna kommer att få kunskap, expertinsikter och praktiska tillvägagångssätt för att börja leda transformationen eller implementeringen av AI i sina organisationer och branscher.

Experter med bakgrund inom näringsliv, akademi och politik kommer att ge en omfattande översikt över viktiga strategiska beslut vid implementering av AI-projekt i organisationer. Utöver de uppenbara möjligheterna till lärande och nätverkande som presenteras i programmet kommer deltagarna att introduceras till AI Swedens ekosystem av experter.

Vi försöker kombinera universitetets långvariga erfarenhet av företagsutbildning med AI Swedens kunskap om vad som krävs för att organisationer ska få valuta av AI” säger Martin Svensson.

Mer information om AI for Executives och hur man anmäler sig

Partners till AI Sweden erhåller 10% rabatt på utbildningen.