Hoppa till huvudinnehåll

18 nya startups ansluter sig till Swedish AI Startup Landscape

onsdag, maj 31, 2023

Den svenska AI-startlandskapet har uppdaterats och vi välkomnar nu 18 nya startups!

An illustrative representation featuring logos that highlight the diverse landscape of AI startups in Sweden

Den 30 maj arrangerade Ignite Sweden tillsammans med AI Sweden eventet European AI Startup Matchday på AI Swedens kontor i Stockholm.

Ignite Sweden organiserade matchmaking där 89 innovativa startups från European AI Startup Landscape mötte 21 företag, både i Stockholm och digitalt, för att utforska potentiella framtida samarbeten.

Under evenemanget lanserade AI Sweden och Ignite Sweden en ny uppdatering av Swedish AI Startup Landscape med tillsatsen av 18 nya AI-startups. Nu är 197 företag en del av landskapet.

De 18 startups som har lagts till i den svenska AI-startlandskapet

Arboreal
Batonics AB
Cocoon Airbag Protection AB
Dermicus
Devward AB
Enaiblers AB
Ensolution Software
Fieldstream.ai
Forkcast AB
Healplay
Kluero
Lumi Labs
Mabel AI AB
NFA Nordic Forestry Automation
PainDrainer AB
SALUTO (Inference Labs AB)
Seber Medical
Talking to me

Swedish AI Startup Landscape är en del av den European AI Startup Landscape - en satsning som avslöjade en omformad webbplats med en förnyad inriktning på att visa lovande startups inom området. Satsningen är ett samarbete mellan appliedAI, Hub France IA, The Netherlands AI Coalition (NL AIC), Ignite Sweden och AI Sweden.

European AI Startup Landscape initiativ syftar till att öka synligheten för AI-startups och ge dem förbättrade möjligheter att exponeras både för internationella investerare och potentiella kunder. Genom att fokusera på startups från Sverige, Frankrike, Tyskland och Nederländerna skapar satsningen en omfattande plattform som främjar AI-startups och deras expertis.

Den nya webbplatsen har över 900 AI-startups, inklusive den livliga svenska AI-startlandskapet.

Kontakta Alexander Brunner för att lära dig mer.