Skip to main content

Frågorna som guidar er till nya (AI-)idéer

-
Online

Hur tar man sig från ett behov som finns till en konkret idé om hur det ska lösas? Välkommen till webbinariet Frågorna som guidar er till nya (AI-)idéer!

Arranged by: 
AI Sweden
Hands of a person working organising yellow post-its on a timeline

Med artificiell intelligens får vi en helt ny verktygslåda att använda för verksamhetsutveckling. Oavsett om det handlar om att lösa gamla problem eller fånga helt nya möjligheter kan AI många gånger erbjuda helt nya lösningar. Men hur tar man sig från ett behov som finns till en konkret idé om hur det ska lösas?

I ett webbinarium den 24 april, 13-15, får du och dina kollegor möjlighet att hitta svaret på den frågan – genom att ställa några andra frågor till er själva.

Pontus Wärnestål, biträdande professor med fokus på digital tjänsteinnovation vid Högskolan i Halmstad, och Anna Petersson, innovationschef på innovationsarenan HighFive, har tillsammans utvecklat en process för idégenerering inom ramen för AI. I ett webbinarium som arrangeras i samverkan med AI Sweden och Vinnovas projekt Kraftsamling för artificiell intelligens i kommuner och civilsamhälle, kommer de guida deltagarna genom en komprimerad version av den processen.

Målgruppen är landets kommuner och organisationer i civilsamhället. Som deltagare behöver du inte vara insatt i AI som teknik – det viktigaste är att du är intresserad. Syftet är att visa hur en organisation kan arbeta med idégenerering genom att svara på ett antal frågor som handlar om behov och möjligheter. Kanske kommer några av deltagarna komma hela vägen fram, till en ny konkret idé. Men alla kommer lämna med nya tankar om hur en idéprocess kan se ut.

Störst utväxling på webbinariet får du om du anmäler dig tillsammans med en eller flera kollegor. Men det går också att följa det på egen hand.

Webbinariet är kostnadsfritt.

Anmäl dig här