Skip to main content

AI Hackathon för att stärka vår välfärd – från idé till prototyp på 4 timmar

-
Stockholm

Det är med stor förväntan som Atea, Microsoft och AI Sweden bjuder in kommunanställda från hela landet till ett Hackathon – där vi tillsammans kommer att utforska konkreta sätt att nyttja potentialen i nästa generations AI för att lösa problem, stärka vår välfärd och visar hur lätt det faktiskt kan vara att komma vidare med AI-resan. Vi tar med teknik. Du tar med behov. Tillsammans skapar vi lösningar.

Arranged by: 
AI Sweden
Atea & Microsoft

AI Hackathon för att stärka vår välfärd – från idé till prototyp på 4 timmar

Sverige befinner sig, likt sin omvärld, mitt i flera paradigmskiften: en åldrande befolkning, den hållbara omställningen, den snabba teknikutvecklingen och inte minst förändrande förväntningar från våra medborgare och medarbetare. Dessa krafter skapar stora utmaningar för offentlig sektor att leverera samhällstjänster på nya, effektivare sätt. Lyckas vi inte med detta blir det helt enkelt omöjligt att fortsätta leverera den välfärd vi vant oss vid. 

Samtidigt har nya tjänster som ChatGPT öppnat mångas ögon för den avgörande roll AI är redo att spela, här och nu, för att klara denna omställning. De oändliga möjligheterna med en lättanvänd generativ AI-tjänst har gjort att ChatGPT fått enorm spridning på kort tid. På några få månader har tusentals appar introducerats som förenklar våra liv genom att nyttja möjligheterna med OpenAI:s modeller. Offentlig sektor måste nu rusta för att på allvar ta tillvara på denna möjlighet och stärka välfärden med kraften i generativ AI. 

Dagens tema är ’Från idé till prototyp på 4 timmar’. Vi kommer att inspirera, dela med oss av innovationsmetoder och guida dig från idé till prototyp. Till er hjälp kommer du att ha AI-modellerna bakom ChatGPT, expertcoacher inom AI och andra deltagare med en gemensam vilja att stärka våra kommuner genom innovation. 

Vi välkomnar dig som driver verksamhetsnära utveckling utan krav på tekniska förkunskaper. 

Varför du inte vill missa detta

  • Lär dig enkla och effektiva verktyg för innovation
  • Lös problem tillsammans med andra som ser möjligheter i offentlig sektor
  • Upptäck kraften i OpenAI:s tjänster såsom ChatGPT och Dall-e
  • Bli coachad av experter inom AI från Atea och Microsoft
  • Utöka ditt nätverk inom AI  

Agenda
09:00-10:00 Registrering & fika 
10:00-11:30 Inspiration & dagens utmaning
11:30-12:30 Lunch & teamintroduktion
12:30-15:00 Teamarbete: idégenerering, idévärdering, prototyping
15:00-16:00 Pitch & prisutdelning
16:00 Valfri after-hack & nätverksträff 

Sista anmälningsdag
12 maj 2023

Var
Microsoft, Regeringsgatan 25, Stockholm

Anmäl dig här