Hoppa till huvudinnehåll

AI for Boards

AI for Executives lanserar nu en endagsutbildning där vi vänder oss till dig som styrelseledamot för att förstå hur din roll påverkas utifrån accellerationen av tillämpad AI.

A Scandinavian style conference room, empty, office chairs around a long table.

Om kursen

AI förändrar vårt sätt att göra affärer, fatta beslut, mäta framgång och leda våra organisationer. Det finns ingen bransch, funktion eller medarbetare som inte påverkas av möjligheterna med AI. För att styrelser ska kunna ha relevanta diskussioner, supporta sina organisationer till framgång, utmana och ta informativa beslut krävs därför att samtliga styrelseledamöter har kunskap om möjligheter med och konsekvenser av AI.

Syfte och mål för kursen

Denna dag fokuserar på att öka förståelsen för hur AI påverkar ditt styrelsearbete, viktiga regelverk att känna till, ökad kunskap för att kunna föra relevanta diskussioner och ställa rätt frågor om transformativa och långsiktiga perspektiv till ledningen.

Du kommer bland annat få insikter i, praktiska exempel på och en högre förmåga att kunna diskutera:

  • Hur styrelsens arbete, och din roll som styrelseledamot förändras med AI. 
  • Integration av AI-strategi i organisationens långsiktiga mål, vision och mission.
  • Ansvarsfull AI - relevant etik, juridik, integritet, ansvarsfördelning, tillförlitlighet, säkerhet, delaktighet och öppenhet.
  • Införande av AI - verktyg, mognad, kompetensbehov och att leda i osäkerhet.
  • Internationella utblick och tillämpning av AI inom forskning, produktutveckling, marknadsföring, försäljning, kundstöd, ekonomi, HR, IT mm.

Kursen riktar sig till

Utbildningen AI for Boards är utformad för styrelser och styrelseledamöter.

Innehåll

Denna heldagsutbildning består av tre block; strategi, transformation och ansvarsfull AI.

Praktisk information

Plats

Stockholm

Format

Lärarledd utbildning på plats

Språk

Svenska som huvudspråk men delar kommer att vara på engelska

Förkunskaper

Aktivt styrelsearbete

Kostnad

Avgift per deltagare 12 000 sek ex moms.

Arrangeras av

AI Sweden utvecklar denna kurs som en del av AI for Executives som är ett nationellt program för ledare, styrelser och toppteam i svenska organisationer. Det är ett unikt samarbete mellan uppdragsutbildningsföretagen vid Stockholms universitet, Göteborgs universitet och Uppsala universitet, och det nationella centret för tillämpad artificiell intelligens, AI Sweden.

AI for executives logo

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att föranmäla dig till ett av de två kurstillfällen vi erbjuder. Mer information kring upplägg, fakturering och slutanmälan kommer via mail längre fram.

Är du istället intresserad av att anmäla ett större sällskap, t.ex. en hel styrelse? Vänligen ta kontakt med Anders Hagström.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring denna kurs, tveka inte att ta kontakt med Anders Hagström.

E-mail: anders.hagstrom@ai.se

Telefon: +46 (0) 768-96 06 12