Hoppa till huvudinnehåll

Pre-release av GPT-SW3

måndag, januari 23, 2023

AI Sweden tillsammans med RISE och WASP WARA Media & Language bygger den första verkligt storskaliga generativa språkmodellen för de nordiska språken och främst svenska. Vi bjuder nu in utvecklare och praktiker till en kontrollerad förhandsrelease av modellerna för att testa dem!

Scrabble tiles cascading from above against a dark background

AI Sweden, tillsammans med RISE och WASP WARA Media & Language, utvecklar en storskalig generativ språkmodell för de nordiska språken och främst svenska. GPT-SW3 är den första verkligt storskaliga generativa språkmodellen för det svenska språket. Baserat på samma tekniska principer som den mycket omdiskuterade GPT-3, kommer GPT-SW3 att hjälpa svenska organisationer att bygga språkapplikationer som aldrig tidigare varit möjliga.

Förhandsreleasen är ett viktigt steg i processen att bygga kunskap, validera modellen och samla feedback både på vad som fungerar bra och vad som inte gör det.

Läs mer om hur du ansöker om tillgång till modellen. Alla sökande måste godkänna en licens och gå igenom manuell godkännande innan modellen tillhandahålls. Förhandsreleasen är avsedd för organisationer och individer i det nordiska NLP-ekosystemet.

Delta i konversationen på Discord och kontakta Francisca Hoyer för att dela dina lärdomar! Och håll utkik efter workshops och seminarier för djupdykningar i användningsfall och kollektiv problemlösning.

Kontakt

Strategic Program Manager NLU, PhD
Francisca Hoyer
+46 (0)70-787 23 01
francisca.hoyer@ai.se