Hoppa till huvudinnehåll

Över 100 chefer samlas för att diskutera den strategiska vikten av AI

onsdag, juni 19, 2024

Idag, den 19 juni, samlades över 100 chefer från både privat och offentlig sektor för att dela insikter och bästa praxis för implementering av AI. Dessa chefer deltar eller har nyligen avslutat programmet AI for Executives, ett samarbete mellan Stockholms universitet, Uppsala universitet, Göteborgs universitet och AI Sweden.

Ongoing conference/lecture

Photo: Jens Olof Lasthein/Stockholm University.

AI for Executives riktar sig till ledare och högre chefer, utvecklat av uppdragsutbildningsverksamheterna vid Stockholms universitet, Uppsala universitet och Göteborgs universitet, i samarbete med AI Sweden.

Detta program är det första initiativet att förena ledarskapsutbildningsenheterna vid Sveriges tre största universitet för att leverera ett nationellt ledarskapsprogram. Initiativet understryker den strategiska betydelsen och vikten av att engagera ledare i utvecklingen och implementationen av AI.

Deltagarna har fått kunskap, expertinsikter och praktiska tillvägagångssätt för att leda omvandlingen och implementeringen av AI i sina organisationer och branscher.

"Det är fantastiskt att se det ökande intresset och engagemanget för att diskutera AI som en ledarskapsfråga. För många organisationer är AI en strategisk nödvändighet och kräver starkt engagemang från ledningen," säger Raquel Broman, Head of Training and Learning på AI Sweden.

Efter framgången med ledarskapsprogrammet lanserar AI for Exectutives nu en endagskurs riktad till styrelseledamöter för att hjälpa dem att förstå hur deras roller påverkas av den accelererande AI-implementeringen. Läs mer om AI for Boards.

Läs mer om programmet AI for Executives:

AI for executives
Ta kontroll över den strategiska AI-resan i din organisation i dag! AI for Executives är ett sex...

Du kanske också är intresserad av:

AI for executives
Ta kontroll över den strategiska AI-resan i din organisation i dag! AI for Executives är ett sex...
An empty conference room
AI for Executives lanserar nu en endagsutbildning där vi vänder oss till dig som styrelseledamot för...
Hands of a person working organising yellow post-its on a timeline
AI kommer att förändra världen som din organisation verkar i, oavsett om du är i den privata eller...
Landcsape view of Swedish nature and water
Den 20 mars 2024 presenterade AI Sweden en AI-strategi för Sverige. En AI-strategi för Sverige ska...