Hoppa till huvudinnehåll

Nya värdorganisationer i AI Swedens norra och södra noder.

tisdag, mars 28, 2023

AI Sweden välkomnar två nya värdorganisationer för sina norra och södra noder: LTU Business i norr och Innovation Skåne i söder.

An illustrative map showcasing the presence of AI Sweden and a Canadian flag

 

Tillsammans med LTU Business och Innovation Skåne, stärker AI Sweden sin regionala närvaro i norr och söder i Sverige. De nya värdorganisationerna, tillsammans med AI Sweden, kommer att påskynda användningen av artificiell intelligens i båda regionerna och på nationell nivå - för att främja tillväxt och innovation i hela Sverige.

En viktig del av AI Swedens arbete är att generera resurser, kunskap och verktyg till förmån för många, tillsammans med över 100 partners från alla sektorer. Nu kopplar vi våra nya noder till den nationella uppdraget och arbetar för att främja samarbeten mellan olika sektorer i användningen av AI-teknik - både på lokal, regional och nationell nivå.

Vi välkomnar Innovation Skåne och LTU Business som nya värdorganisationer för AI Sweden. De har redan ett brett nätverk och etablerat förtroende i ekosystemet, och genom detta kopplar vi det nationella ekosystemet med avgörande regional innovationskapacitet", säger Helena Theander, Head of Partner Management & Networks.

Den norra noden omfattar regionerna Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten, och AI Swedens närvaro här möjliggörs av LTU Business som värdorganisation i Luleå. Ekosystemansvarig för den norra noden är Viktoria Mattsson

Det kommer att vara fantastiskt att se hur vi kan öka våra möjligheter inom AI i regionerna. Detta är en möjlighet för våra kommuner, regioner och företag att skapa nya arbetssätt som förhoppningsvis kommer att underlätta för alla involverade," säger Viktoria Mattsson, Ecosystem Manager för norra noden.

Den södra noden omfattar regionerna Skåne, Kronoberg och Blekinge, och AI Swedens närvaro här möjliggörs av Innovation Skåne som värdorganisation i Lund. Ekosystemansvarig för den södra noden är Carl Malm

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med AI Sweden för att öka användningen och förståelsen av AI i södra Sverige. Med Innovation Skånes unika och neutrala roll i innovations-ekosystemet hoppas vi skapa nytta och väcka intresse för AI bland både privata och offentliga organisationer samt utbildningsinstitutioner", säger Carl Malm, Ecosystem Manager.

Med ett nationellt uppdrag har AI Sweden närvaro i noder och kontor över hela landet: Stockholm, Göteborg, Lund, Örebro, Eskilstuna, Luleå och Linköping. Läs mer om våra noder och co-working möjligheter