Hoppa till huvudinnehåll

Nu startar AI Labs Special Lectures

måndag, juni 3, 2024

I AI Swedens breda internationella nätverk finns några av världens ledande AI-experter. I den nya föreläsningsserien AI Labs Special Lectures delar de med sig av sin expertis till AI Swedens partnernätverk. De representerar expertis som sträcker sig från matematik och data science till ledarskapsfrågor som rör både politik och näringsliv.

– Vi är glada att kunna bjuda in till AI Labs Special Lectures. Detta är en föreläsningsserie där de mest framstående experterna i vårt nätverk delar med sig av sin kunskap och erfarenhet och gör sig tillgängliga för våra partners för diskussioner, säger Mats Nordlund, Director of AI Labs.

A picture of Mats Nordlund

Mats Nordlund

Den 5 juni gör Robert "Bobby" Bridges, Senior Research Mathematician vid Oak Ridge National Laboratorys Cyber Resilience and Intelligence Division, en djupdykning i en av de viktigaste utmaningarna organisationer står inför när de använder AI på känslig data:

Hur kan man träna och använda AI-modeller på privat data utan att riskera att känslig information läcker ut?

I sin föreläsning kommer Bobby Bridges att diskutera konceptet differential privacy och matematiken bakom det innan han förklarar man genom att införa slump i träningsdatan kan stärka integritetsaspekterna.

– Det här är en föreläsning som riktar sig till ingenjörer, forskare och utvecklare, men kommande föreläsningar i serien kommer att ta upp ämnen som är relevanta för beslutsfattare på alla nivåer inom både privat och offentlig sektor, säger Mats Nordlund.

Den första föreläsningen i denna serie var “Picking The Right Screwdriver: Perspectives on The Future of Human Centered AI” av Bryan Reimer från MIT. Den riktade sig till beslutsfattare och ledare som utvecklar lösningar och policy-ramverk för AI.

– Behovet av internationellt samarbete, att lära tillsammans och från internationella tankeledare, är en central del i En AI-strategi för Sverige. Vår nya föreläsningsserie är en utmärkt möjlighet för AI Swedens partners att hålla sig uppdaterade om den snabba utvecklingen inom alla områden som relaterar till AI, säger Mats Nordlund.

Du kanske också är intresserad av:

a_woman_is_standing_in_front_of_a_group_people_talking
Den 10 juni kommer alla studentprojekt från vårt Master Thesis Talent Program att visas upp...
an icon showing a shield with incoming arrow, AI in the center and threat being dissolved into stars
Flera undersökningar har belyst möjligheten att extrahera data från tränade maskininlärningsmodeller...
One of the supercomputors in the Barcelona Supercomputing Center
AI Sweden har, tillsammans med tyska Fraunhofer IAIS, fått tillgång till en av de mest kraftfulla...