Hoppa till huvudinnehåll

IBM blir del av AI Swedens partnernätverk

tisdag, februari 20, 2024

IBM ansluter till AI Swedens partnernätverk. AI Swedens uppdrag är att tillsammans med över 120 partners från både offentlig och privat sektor samt akademi accelerera användningen av AI i Sverige till nytta för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och att förbättra livet för alla människor som lever i Sverige.

An image displaying a lighthouse and next to it logotypes for IBM and AI Sweden

 

 

Detta är en avgörande stund för att definiera framtiden för AI. Vi ser fram emot att samarbeta med AI Sweden för att främja en ansvarsfull användning av AI i landet. IBM har investerat i Sverige i över 95 år. Genom vårt partnerskap med AI Sweden och vår betrodda AI-teknik, kommer vi fortsätta kunna stödja offentliga och privata organisationer som driver innovation, ekonomisk tillväxt och hållbart värdeskapande - till förmån för hela det svenska samhället.

A portrait of Vahid Zohali, General Manager, IBM Sweden

Vahid Zohali

Verkställande Direktör, IBM Sweden

Jag är glad över att IBM, som ett av de främsta globala AI-företagen i världen, ansluter sig till vårt partnernätverk och tar med sig sin industriexpertis och den senaste tekniken. En majoritet av utvecklingen inom AI sker utomlands, och vi ser att det är avgörande för svensk konkurrenskraft och vårt samhälle att svenska organisationer får möjligheten att arbeta med många av de globala ledarna inom AI.

Portrait of Martin Svensson, Managing Director AI Sweden

Martin Svensson 

Verkställande Direktör, AI Sweden

Läs mer om AI Swedens partnernätverk, eller kolla in IBMs sida på My AI här.