Skip to main content

DataRätt Innovation: Seminarieserie

-
Online

Inom ramen för AI Swedens projekt DRIV (DataRätt Innovation) anordnas en rad seminarier i syfte att stärka den generella kunskapen hos offentligt finansierade F&I-projekt om de legala förutsättningarna för datadriven innovation och AI. Att ha koll på juridiken redan från start och under hela projektets gång är ett måste för att effektivt kunna dela och nyttja data i samverkansprojekt där akademi, offentlig sektor och näringsliv möts och arbetar tillsammans.

Arranged by: 
AI Sweden

Under 2022/23 fyller vi på med nya teman där projektkonsortiet i DRIV delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom en rad intressanta och relevanta ämnesområden.

Målgrupp:
Projektledare, jurister, IT/Tech-experter, dataskyddsansvariga och alla andra som deltar i offentligt finansierade F&I-projekt inom datadriven innovation. Inga legala förkunskaper krävs. 

7 feb 09:30-11:30

Tema:
Datadriven innovation med immaterialrätt som verktyg

Seminariet avser att svara på följande frågor:
Värdefulla immateriella tillgångar skapas och hanteras i datadrivna forsknings- och innovationsprojekt. Hur kan du använda immaterialrätten för att skapa manöverutrymme att styra tillgångarna till lyckad affär för dig och dina samverkanspartners?

Föreläsare:
Christin Wendel, strategisk samordnare, PRV
Maria Winckler, advokat, Specialist Counsel, Delphi

Plats:
Online - Zoomlänk i bokningsbekräftelsen

Anmäl dig här

Välkomna!