Skip to main content
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Data Scientist/ML-expert

AI Sweden rekryterar och söker nu Data Scientists/ML-experter till våra kontor i Stockholm eller Göteborg.

I samarbete mellan AI Sweden, Volvo Cars, Volvo Group, Fordonskomponentgruppen och Vinnova har vi startat ett projekt som har två syften:

  • Att ge etablerade små och mellanstora tillverkande företag möjligheten att ta till sig AI-lösningar för att öka lönsamhet och försäljning, och
  • Att ge dig som data scientist en språngbräda till en snabbare karriärutveckling genom att få jobba i det nationella AI centret i ett team av ambitiösa och duktiga kollegor som alla brinner för att vara med och utveckla AI lösningar som lyfter våra svenska företag.

Med start 2021 anställer vi på AI Sweden flera Data Scientist/ML-experter till våra kontor i Stockholm eller Göteborg för att därifrån arbeta med ansvar för var sitt företag som deltar i detta initiativ.

Om tjänsten

Denna chans är främst till för dig som nyligen har utexaminerats och gärna arbetat något eller några år. Alla erfarenhetsbakgrunder kan söka en av dessa tjänster och beroende på kunskap, erfarenhet och ambition kommer man paras ihop med företag som har motsvarande behov.

Anställningen är tidsbegränsad och syftet är att du efter 1–2 år går vidare till det företag du arbetat med, eller går till någon av våra 100+ partnerorganisationer, eller fortsätter med något annat av alla våra spännande projekt på AI Sweden.

Under tiden hos oss kommer du att arbeta i en av Sveriges mest stimulerande miljöer i den absoluta framkanten av tillämpad AI. Du har tillgång till landets främsta nätverk inom AI och har möjlighet att göra skillnad för industrin och för AI-utvecklingen i Sverige.

Du kommer att arbeta på både svenska och engelska i nationella och internationella sammanhang.

Profil

Vi söker dig som vill vara med och utveckla AI-baserade lösningar i tätt samarbete med ett tillverkande företag, och utveckla dina egna AI-kunskaper och branschkunskap om det område som ”ditt” företag arbetar inom. Vi förväntar oss att du kan arbeta både i grupp och självständigt.
Du är utåtriktad, kommunikativ och kan jobba med såväl erfarna som oerfarna kollegor.

Vi förväntar oss att du har

  • Mastersexamen (eller civilingenjör) med kurser i machine learning eller data science och har gjort ett examensarbete inom AI
  • Erfarenhet av en eller flera deep learning-ramverk som TensorFlow eller PyTorch
  • God färdighet i Python. Kunskaper i C ++ är ett plus.
  • Erfarenhet av träning och implementation av maskininlärningsmodeller
  • Erfarenhet av Git och versionhanteringsmjukvara

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Det är en fördel om du har tillägnat sig kunskap om produktionsteknik, simuleringsteknik och/eller kvalitetshantering, samt har erfarenhet av tillverkningsverksamhet från exempelvis sommarjobb.

Ansökan

Ansök genom att fylla i ansökningsblanketten. Sista ansökningsdag är förlängd till 15 juli. Om du har några specifika frågor om denna roll, vänligen kontakta projektledare Gustav P Lundberg på gustavp.lundberg@ai.se

This job ad is in Swedish since the role requires that you are proficient in Swedish to a professional level. However, please note that English is the working language for most communication at AI Sweden.

Ansök här!
 

Om AI Sweden
AI Sweden är Sveriges nationella center för tillämpad artificiell intelligens och stöds av den svenska staten samt privat och offentlig sektor över hela landet. Vårt uppdrag är att öka användningen av AI till förmån för vårt samhälle, vår konkurrenskraft och för alla som bor i Sverige.